Testimonials

/Testimonials
Testimonials 2018-02-06T21:03:09+01:00

Arjan, Lusanne en Thomas
Ellie, bijna zestien weken oud en nu twee maanden bij ons in huis. 9 Januari, met veel enthousiasme zitten we in de auto naar ons nieuwe maatje in huis, Ellie een schitterende Engelse Springer Spaniël. Natuurlijk zijn we al een paar keer wezen kijken bij Ellie. We werden zeer gastvrij ontvangen door Leidy en Thomas zei na de eerste keer, ik voel me daar helemaal thuis! Wat ons vanaf het begin opviel was dat de pups in huiselijke sfeer opgroeide en dus ook gelijk gesocialiseerd werden met alles wat daarbij komt kijken. Dit was natuurlijk een zeer goede voorbereiding op haar nieuwe huis. Ellie is zeer gericht op haar baasjes, wil graag iets voor je doen (apporteert al een speeltje), loopt fijn mee aan de riem, maar los mag ze ook al vanaf de eerste dagen. Ze gaat lekker mee in de auto naar de markt, het bos en natuurlijk de puppy cursus, waar ze top presteert. Thomas heeft Ellie laten zien in zijn klas, waar ze door alle kinderen werd vertroeteld en beloond. Leidy is echt een aanrader, je krijgt een goede uitleg vooraf, wordt op de hoogte gehouden met foto’s, filmpjes uit het nest en daarbij heeft ze alle aandacht voor de pups ter voorbereiding op hun nieuwe thuis. En natuurlijk zijn wij er 24 april bij!

Familie Jansen
Vorig jaar maart hebben we onze laatste springer Mara moeten laten inslapen.
De vraag was willen we nog wel een nieuwe pup.
Nu laten we eerst maar eens op vakantie gaan dan beslissen we.
Maar we komen in Oostenrijk wat zien we een springer, we gaan in september naar Texel weer een springer.
We zeiden tegen elkaar ik denk dat we toch maar weer op zoek gaan naar een pup.
We hebben Leidy een bericht gestuurd of we bij haar ons op de lijst konden laten zetten voor een vrouwtje.
Snel hadden we antwoord. Luna werd voor de laatste keer gedekt en we stonden in de wacht.
Wij blij toen er 5 pups geboren waren waaronder 2 vrouwtjes , dus hadden nog keus.
We waren vertederd door het kleinste pupje.Moon.
Leidy heeft ons constant op de hoogte gehouden over de vorderingen en foto’s (filmpjes), leuk was dat.
En eindelijk was het zover dat we haar konden ophalen op 9 januari 2016.
Wat was ze nog aanhankelijk en vertederend, dus veel op schoot en knuffelen.
Maar langzamerhand werd ze dwingerder zij besliste of ze op schoot mocht,dus nu hebben de duimschroeven
aangedraaid en haar vaker genegeerd. ze begint het te snappen.
Maar ze is toch wel erg lief en op de gehoorzaamheidcursus doet ze het prima.
Ze moet natuurlijk nog veel leren maar dat lukken.
Nu hopen we dat we haar broertjes en zus met de wandeling op Bussloo zullen weerzien.

Ronald, Philippine, Pim en Max
Wij waren al een tijdje op zoek naar een leuke hond binnen ons gezin. We zochten een niet te grote aanhankelijke en gemakkelijk opvoedbare gezinshond die het fijn vindt om regelmatig mee te gaan hardlopen of wandelen op het strand. Een Engelse Springer Spaniel leek aan al onze eisen te voldoen. Daarom zijn we op de Springerdag op 15 september 2015 in Almere gaan kijken. We hebben daar Leidy ontmoet en een aantal prachtige nakomelingen van Luna gezien. Niet lang daarna hebben we besloten ons op de lijst te laten zetten voor één van de puppy’s uit het nest van Luna en Kolbjorn. De maanden daarna waren heel spannend. Leidy hield ons op de hoogte over hoe het ging met Luna en de pups met foto’s en filmpjes op Facebook en via e-mail. Toen de pups vier weken oud waren, zijn we voor het eerst gaan kijken. We werden heel hartelijk en gastvrij ontvangen door Leidy. We waren gelijk helemaal verkocht. Alle pups waren leuk en we hebben uitgebreid met ze geknuffeld en veel foto’s gemaakt. En wat waren ze gegroeid toen we twee weken later weer gingen kijken! Nog weer twee weken later was het zover: we konden Loup (Mister Snuggles) ophalen. Loup is nu 5 weken bij ons en het is al echt een maatje van ons allemaal. Hij heeft heel veel energie en kan al goed los meelopen tijdens wandelingen op het strand of in het bos. Ook de puppycursus vindt hij (en wij ook) leuk om te doen. Hij houdt er heel erg van om nieuwe dingen te leren. Kortom, we zijn enorm blij met Loup en we kijken uit naar onze eerste Leikaspringerwandeling!

Tjitse, Roline en Jana
Nadat wij in juli op de wachtlijst zijn gezet voor een puppie van het laatste nestje van Luna begon het lange wachten. Maar omdat Leidy ons bij alles betrok ging de tijd toch behoorlijk snel!
Van het dekken tot aan de geboorte, alle nieuwtjes kregen wij door. Toen de pups er waren stuurde ze ons filmpjes, foto’s en ze vertelde veel over de pups. Als we langs kwamen om te kijken bij de pups was Leidy gastvrij en ze stond open voor vragen en opmerkingen. Wij hebben haar leren kennen als een zeer vriendelijke vrouw met een hart voor haar honden. Ze zorgt ervoor dat de pups al een hele goede basis hebben en dat hebben wij echt kunnen merken. Joe is een geweldige pup die nu 1.5 week bij ons is en wij genieten enorm van hem. Hij gaat graag mee in de auto, slaapt al prima door en hij vindt iedereen leuk! Daarbij is het ook nog een geweldige knapperd om te zien. Echt een aanwinst voor ons gezin. Dankjewel Leidy en ik zou niet verder zoeken als je op zoek bent naar een lieve en mooie Engelse springer spaniel. Bij Leidy zit je goed!

Bert en Ans Kloos
Twee keer hebben wij een prachtige Berner Sennenhond gehad, heerlijke lobbessen maar ook wel eens lastig door hun flinke formaat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een “handzamer” ras. Tijdens de wandelingen met onze Berner kwamen we geregeld mensen tegen met een Springer spaniël, een zachtaardige, vrij rustige hond. Na wat rondkijken op internet kwamen we de site van Leikaspringers tegen, een duidelijke en uitgebreide site. Nadat we contact gezocht hadden kregen we vlot reactie, we hebben ons aangemeld en toen begon het grote wachten. Luna heeft ons niet teleurgesteld, zij werd op tijd loops, de pups kwamen vlot en gelukkig was er een teefje voor ons bij. We werden goed op de hoogte gehouden met allerlei foto’s en filmpjes. We zagen al wel dat de honden een goed leven hebben bij Leikaspringers, veel aandacht, lekker naar het bos. Bij eventuele vragen was er altijd vlot antwoord van Leidy, iets wat heel prettig is. In augustus was het zover, wij mochten Noura ophalen. Inmiddels is de jongedame bijna 5 maand, zeer levenslustig en ook slim. Ze geniet heel erg van wandelen in het bos en helpt graag met tuinieren. Al met al hebben wij zeer goede ervaringen met Leikaspringers en hopen dat er nog veel Leikaspringertjes bij mogen komen.

Chris, Nancy en de kids
Toen wij na veel zoeken wisten wat voor soort hondje wij wilden hebben kwamen we al snel uit bij de site van Leikaspringers. We hebben ons meteen op de wachtlijst laten zetten omdat we eigenlijk gelijk een heel goed gevoel hadden bij deze mensen. En na een bezoeken op de hondenshow in Zeeland waar Leidy was wisten we het helemaal zeker. Het duurde nog wel een half jaartje maar O wat is het t waard geweest. We werden heel goed op de hoogte gehouden ook als er iemand van de lijst verdween kregen we te horen dat we weer een plaatsje gestegen waren. Ook toen Luna gedekt was werden we bijgepraat over hoe het ging. Toen de pups eenmaal in aantocht waren konden we bijna live meekijken met alle updates via Facebook, erg leuk!! En we kunnen alleen maar zeggen dat de fokkers mensen zijn met hart voor deze dieren, de pups waren al veel gewend wat de socialisatie alleen maar makkelijker heeft gemaakt. Mochten diegene die dit lezen een mooie springer pup willen….dan moet je bij leikaspringers zijn. Wij zijn heel blij met onze Grace!! Dank jullie Leidy en Karen!!!!

Karel, Sabine, Steyn en Noud.
Na het eerste telefoongesprek met Leidy hadden we een goed gevoel over “Leika Springers”. We hebben ons op de wachtlijst laten zetten voor een pup van Luna en Flip. Erg blij waren we dan ook toen we 29 juni een berichtje kregen dat er 8 pups waren geboren. Wij kwamen in aanmerking voor een zwart/wit reutje, helemaal super! Vanaf de geboorte zijn we aan de hand van foto’s, filmpjes en berichtjes op de hoogte gehouden, dit was erg leuk om te zien/horen. Buck is nu 7 weken bij ons en niet meer weg te denken. Hij is super lief, enthousiast, sociaal en af en toe een ondeugend mannetje. Voor de boy’s en ons een echt maatje! Leidy en Karen, bedankt! Groepjes uit Vriezenveen

Isa, Sam, Hans en Odette
Na veel wikken en wegen toch voor een hond in ons gezin gekozen en onze zoektocht kwam uit bij Leikaspringers. Het gevoel was gelijk goed.  Ons hele gezin viel voor de mooie moeder luna.Leidy en Karin hadden voor ons een pup uit gekozen, rustige maar een dame met pit. Na de eerste kennismaking waren we gelijk gevallen voor onze Saartje (Gentse genevieve). Ze is nu ruim 3 maanden en doet het heel goed. Ze steelt het hart van iedereen met haar lieve en af en toe eigenwijze karakter en haar mooie droepie ogen. Wij kunnen haar al niet meer missen en hopen nog heel lang van haar te mogen genieten. Veel dank aan leidy en Karin voor de goede zorgen, handige tips en de gastvrijheid. Wij kijken uit naar een leikaspringerdag om de hele familie eens bij elkaar te zien. Lijkt ons een super leuke ervaring! Oktober 2014

Peter,Harriet en Harm
Hoi Leidy en Karin. Zoals beloofd… Onze testimonia! Sinds augustus zijn wij de trotse eigenaren van Toby, ook wel bekend als Super Spike. Toby is een ontzettend lief, speels, sociaal en ondeugend ventje. Een absolute allemansvriend. Daarnaast is hij een echt slimmerik die ontzettend leergierig is. We zouden ons nu al geen leven meer zonder hem kunnen en willen voorstellen! Als toekomstige pup eigenaren is er niks lastiger dan wachten tot het moment eindelijk daar is. Leidy en Karin hebben ons in die periode super op de hoogte gehouden met elke dag filmpjes en/of foto’s. Je zag de pups steeds verder groeien.. Geweldig! We zijn ontzettend blij met Leidy en Karin als fokkers. Wat een geweldige liefdevolle en sociale basis hebben zij de pups meegegeven. Hier zijn wij ze zeer dankbaar voor. Wij kunnen dan ook iedereen aanraden die op zoek is naar een Engelse Springer om bij Leidy en Karin langs te gaan. Oktober 2014

Familie van Raay
Troy,  jullie noemde hem Tender Troy is nu 3 maanden oud en al 5 weken bij ons. Troy is een lieve, enthousiaste en ondeugende pup, hij doet het al erg goed op Puppy cursus. Leidy en Karen hebben ons erg goed geïnformeerd tijdens de dracht en de eerste 7 weken, veel dank daarvoor. We genieten erg van Troy zijn aanwezigheid vooral ook na het overlijden van onze 16 jaar oude Jack Russel Sjakie. We hopen zeker zo lang en veel plezier met Troy te kunnen beleven.

Marie Sofie uit Belgie
Onze noodles is nu 3 weken bij ons. Hij vindt het super leuk. Hij speelt en ravot erg met de andere honden en vergeet soms te gaan slapen. Hij heeft een eigen huisje (bench) daar ligt hij ook graag in. Noodles is al veel op stap geweest en dan heeft het liefst zijn broer hyke mee. Dan voelt hij zich stoerder. In het filmpje zie je hem spelen met Hyke ook een Engelse springer.

Angela- Erik en Louise Troost
Onze lieve drentsche patrijshond Lotte is 15 jaar geworden en wat een leegte liet zij achter. Een jaar later waren we toe aan een nieuw maatje. We wilden een hele andere hond die niet op Lotte leek. Al snel kwamen we op de Engelse springer spaniël en op de site van leikaspringers. We sturen een mailtje en 10 minuten later zaten we in de auto op we naar Zutphen! We gingen alleen even ‘kijken’ naar een puppy genaamd Black mambo. Sommige dingen in het leven gaan puur op gevoel dit is er een van.  Binnen 1 minuut hadden we er een goed gevoel over. Behalve 11 vrolijke en gezonde pups zagen we vooral twee mensen die met hart en ziel voor deze hondjes zorgden. Ja en Black mambo (nu Willem) was meteen onze hond. Lief, vrolijk en …..een beetje stout. Karen en Leidy lieten Willem niet zomaar gaan, maar na een goed gesprek mocht Willem mee! En nu 7 weken later hebben we weer een vriend voor het leven. Willem zit op jachttraining en dat doet hij zo goed en met zoveel plezier! Maar vooral thuis genieten we elke dag. Hij is de BH-er (bekende hond) van het dorp en de schaduw van onze dochter ze doen alles samen! Dank Karen en Leidy voor deze prachtige, lieve, vrolijke, nieuwsgierige, stoute,aanhankelijke, slimme, trouwe, energieke, sociale hond. November 2013

Glenn, Dirk en Ingrid
Macho is nu 3 maanden jong zit boordevol energie en leert erg snel . Op 04 september hebben wij Macho opgehaald bij Leidy en Karen . Wij hadden het genoegen broer Jagger ook mee te mogen nemen .De toekomstige eigenaar, eveneens uit Belgie , was toen nog op vakantie. Jagger kwam  tien dagen bij ons logeren ! Ze speelden, vechten en sliepen tegen elkaar dag in dag uit , het was mooi om te zien. Maar al gauw realiseerden we hoe zwaar het voor Leidy en Karen moet geweest zijn 11 zulke pups te verzorgen met veel passie en liefde !! We hadden ogen nodig op onze rug , wanneer Jagger een poepje had gedaan,  stond kort daarna Macho alweer in poepstand ! enz …Op 14 september is Jagger  opgehaald , hij liet reeds een leegte achter want het waren echte bloodbrothers . Dank zij Leidy en Karen zijn de pups allen in top vorm en hebben wij het geluk eigenaar te kunnen zijn van Macho Nacho ! Groetjes Fam . Joosen   Middelkerke  Duim omhoog! Oktober 2013

Sander Mirjam Sam en Sofie
We waren al langer op zoek naar een Engelse Springer en stonden op de wachtlijst bij Leikaspringers. Op een zondagavond 18 uur ging de telefoon. Het was Karen met de vraag of wij nog interesse hadden in een pup, want er was iemand afgevallen. Tja we waren er klaar voor maar we wilden natuurlijk wel zien waar de pup vandaan kwam. We hoefden niet lang na te denken en besloten nog die avond af te reizen naar Zutphen, een ritje van 1 ½ uur hadden we er wel voor over. Onze eerste kennismaking met Karen, Luna en haar 11 pups was direct warm en hartelijk en Tinus werd snel in ons hart gesloten.Na 3 lange weken mochten we dan eindelijk Tinus gaan ophalen. In de tussentijd kregen we regelmatig leuke foto’s en informatie over de pups, waardoor we de ontwikkeling van onze kleine Tinus goed konden volgen.Op 7 september was het dan eindelijk zover. Opnieuw reisden we af naar Zutphen om deze keer met Tinus terug te keren naar huis.Wat een feestje was het en wat een heerlijk hondje is het. Niet alleen wij maar ook de kinderen genieten er volop van. Tinus is een ondernemende, sociale en ondeugende pup die graag wil leren en ook veel kan leren. De afgelopen periode is intensief en soms ook spannend geweest maar vooral erg mooi en leuk waarbij wij steeds een beetje dichter naar Tinus groeien en hij naar ons. Hij is niet meer weg te denken in ons gezin. Oktober 2013

Sammie, Marike en Dirk
Onze Sammie is nu 3 maanden oud, en inmiddels 5 weken bij ons, maar voor ons gevoel is hij al veel langer bij ons, dat komt met name door Leidy en karen, waar we vanaf maart contact mee hebben gehad.Vanaf het begin was het gevoel goed, en we hebben ook nooit getwijfeld of we zouden wachten op het nestje van Luna. We hebben er een heel eigenwijs, sociaal en  een leergierige hondje voor terug gekregen, bedankt hier voor. En we stellen het contact zoals het nu is, zeer op prijs. Oktober 2013

Roelf en Tea
Op 15 juli moesten wij helaas onze Engelse springer spaniël van 13 jaar oud laten inslapen.Omdat we toch graag weer een hond wilden van hetzelfde ras, kwamen wij via de engelse springer spaniël club Nederland in kontakt met leikaspringers in Zutphen. Zij hadden op dat moment een nestje van 11 puppies, en we konden er gelukkig een puppy van reserveren. De vader is Flip en de moeder Luna.In overleg met hun zijn we naar Zutphen afgereisd om een puppy uit te zoeken toen de puppies 5 weken uit waren.We hebben toen een reutje, genaamd Prince Philippo uitgezocht. Hij lijkt erg op zijn vader Flip en het is een prachtig hondje.Leidy en Karen hebben ons regelmatig foto’s en filmpjes gestuurd van het nestje, gedurende de tijd totdat we hem konden ophalen. De wijze waarop ze ons op de hoogte hebben gehouden en met name de gastvrijheid van hun was hartverwarmend. Onze springer is nu 12 weken oud en we genieten er elke dag van. Oktober 2013

Marlies
Leidy en Karen, hartelijk dank ! Sem is mijn eerste pup. En dankzij jullie goede zorgen is hij nu een heel sociaal (voor zowel mensen als andere honden), lief, gezond en stoer hondje. En superleuk al die foto’s en filmpjes van de periode dat Sem nog bij zijn moeder Luna was… Groepjes! Oktober 2013

Joke en Rob Roelofs
Peppertje Toen Kayleigh slechts één teefje kreeg, waren we teleurgesteld. We besloten echter bij deze fokker te blijven en op het nestje van Luna te wachten. We hadden wat je noemt “een goed gevoel” bij Leidy en Karen.We werden uitstekend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom zwangerschap en geboorte van Luna’s pups. Tijdens bezoekjes werd ons gevoel alleen nog maar bevestigd.Onze Pepper in inmiddels drie maanden. Ze is een levendig, speels hondje maar ook rustig en vol vertrouwen. De basis hiervoor is bij de fokker gelegd. Op die weg zijn wij, gesteund door hun kennis en tips, verder gegaan.Het contact is steeds plezierig. We voelen ons vrij om zo nodig van hun kennis en ervaring gebruik te maken. Oktober 2013

Marijke
Op 6 september heb ik Mitch (Nice Neville) bij Karen en Leidy opgehaald.Had het gevoel dat ik hem al een beetje kende, door alle foto’s en filmpjes vanaf de geboorte. Heel bijzonder zo’n goede liefdevolle begeleiding voor zowel de pups als de baasjes. Het is een heel sociale pup geworden dankzij deze goede start. Zou hem niet meer willen missen en ben jullie heel dankbaar hiervoor! Oktober 2013

Roland en Anita
Wij zijn de trotse bezitter van Lubbes die we met Pinksteren hebben opgehaald bij Leidy en Karen.
Zij hebben met veel overgave en liefde de pups grootgebracht. Wij hebben hun leren kennen als vriendelijke en lieve mensen die heel veel over hebben voor hun honden.
 Leidy en Karen bedankt, en een poot van Lubbes. Mei 2013

Chantal
Wij hebben onze Kaya Black Velvet van Leikaspringers pas opgehaald. Het is een prachtige Engelse Springer Spaniel. Vanaf het begin tot aan het ophalen mochten we deel uit maken van zijn ontwikkeling. Echt heel bijzonder. Leidy en Karen bedankt, jullie hebben het fantastisch gedaan. Mei 2013

Richard en Sabine ten Vregelaar
Sinds enkele dagen zijn wij de trotse baasjes van Daisy, laatst geboren pup uit Kayleighs derde nest. 
En wat hebben we het getroffen met haar. Ze doet het zo goed! Dat is echt te danken aan de inzet en enthousiasme van Leidy en Karen. Super! Mei 2013

Yvonne Westhovens
Onze trouwe, vrolijke enthousiaste vriend Jagger is van Luna’s eerste nestje. Vanaf ons eerste telefoontje tot vandaag de dag is er geregeld contact met Leidy & Karin. Wij hebben hun leren kennen als lieve, hartelijke en eerlijke mensen, die het allerbeste voor hebben met hun pups. April 2013

Janine
De eigenaren van deze kennel waren en zijn voor mij super! Vanaf het eerste telefoontje, “is er nog een teefje vrij” tot nu, zes maanden later (mee naar de show) ben ik heel blij dat ik hen heb getroffen. Ze voeden de pups prima op, aan alles was te merken dat er goede zorg en aandacht voor die kleintjes was. Ze gaven mij goede tips, ze leefden mee hoe het ging, belden, en we houden nog steeds contact. Mijn hond Luca is de liefste hond van Nederland, maar de op 1 na liefste vind je hier. September 2012

Frank en Monique Trommelen
Onze ervaring met Leidy en Karin is super!! James onze pup komt uit zo’n warm nest en is met zoveel liefde verzorgd. We hebben contact gehad van verwekking tot bevalling en meer! Als je een hond zoekt dan is de engelse springer spaniel echt een aanrader en zeker als je er eentje uit een nest van Leidy en Karin kan bemachtigen. Wij zijn zo blij met James, een aanwinst voor ons gezin. Juni 2012

Liselotte van Velzen
Warm, attent en met verstand van zaken: bij Leikaspringers kun je met een gerust hart je Springer pupje kiezen. Ze fokken mooie, gezonde honden, zijn zeer hulpzaam bij de keuze van je pup en bij je voorbereidingen op de komst van hem/haar. En ook nadat je je hondje hebt opgehaald staan ze je met raad en daad bij. Mijn Tess is een dochter van Luna en Higgins. Ze is een prachtig lever/wit teefje dat langzaam maar zeker steeds meer sproetjes krijgt. Ze is nu 14 weken oud en doet het heel erg goed. Het is een vrolijke, slimme, zachtaardige meid en ik wil haar nu al nooit meer kwijt :)Leikaspringers krijgt van mij derhalve een dikke 10! Mei 2012

Barbara Lamberts
Wij zijn super blij met onze pup Donja, ze heeft een ontzettend lief en aanhankelijk karakter, past zeer goed in ons gezin en wil graag leren. Ontvangst, informatie en begeleiding van Leidy en Karin voor en na de geboorte van de puppies waren uitstekend en zeer hartelijk! Mei 2012

Frank en Maria De Clerck-Van Riel
Prima hondje van de leikaspringers hebben wij!! Ze is nu 3 maanden en groeit als kool, bij het eerste dierenarts onderzoek zij deze ons dat onze Pippa een heel gezond en perfect verzorgde puppy was. Wij genieten van onze springer en zijn Leidy en Karen heel dankbaar voor onze prima vriend. Wij moesten voor elk bezoekje 420 km rijden, maar geloof ons, het was het waard. We werden ook door de fokkers hartelijk ontvangen!! Wij zijn superfan van Leikaspringers en van onze Pippa. Mei 2012

Yvonne Wiersma
Wij waren nieuwsgierig naar het ras en omdat we belangstelling hadden voor een pup, mochten we bij Leidy langskomen. We werden hartelijk onthaald en hebben toen veel geleerd over het ras. We waren al heel snel overgehaald en hebben toen in september 2009 een pup gehaald. We zijn op de dag van vandaag ontzettend blij met onze keuze! Onze Jelle is een hele lieve, rustige (relaxte) hond. Past heel goed in ons gezin en heeft veel aandacht voor ons allemaal. Het is echt mijn vriendje! Januari 2012

Andre van Helden
Bij Leidy en Karen onze hond Tara gehaald. Prima mensen met veel liefde voor mens en dier. Onze Tara heeft de geweldige kwaliteiten van haar moeder Keetje. Ze is zeeeeer lief voor (onze) kinderen en ze is heel sociaal naar andere honden. Wij hebben verschrikkelijk veel plezier met onze hond. Verder is ze goed gezond, ook niet onbelangrijk als je een hond in huis haalt. Het zijn geen broodfokkers, en als ze een nestje pups hebben moederen ze goed over hun nieuwe kroost. December 2011

Marian van Bolhuis
Belle is zowel de eerste pup van Kayleigh als van ons. Een zeer ontspannen en nieuwsgierig hondje, volledig zinlijk en gezond. Inmiddels hebben we haar een dikke twee jaar, we zijn zo blij met haar. Ze is erg lief, altijd vrolijk, ietsje eigenwijs of een beetje stout. Zo deftig en statig als ze eruit ziet, ligt ze door een platte-kikker-kadaver te rollen, jakkie. Onze mooie Belle is te zien op het visitekaartje van de kennel “Leikaspringers”, zijn we erg trots op. Ze doet haar naam eer aan. December 2011

Els Pinkaarts
Onze Mazzel is geboren als Aunty Amy, maar wij hebben echt mazzel met onze pup. Leidy en Karin gaan echt voor het welzijn van moeder (en tante luna) en de pups. Ze geven goede informatie en lieten ons vanaf het moment van aanmelden tot aan het moment van ophalen meegenieten van de zwangerschap en het opgroeien van de pups. We keken dagelijks uit naar weer nieuwe foto’s van de hondjes. Echt heel leuk. En wat hebben we nu een super lieve en enthousiaste “spring in het veld”. December 2011

Rosita Stockmann
Zoe is ons teefje uit het 1e nestje en de liefste hond van de hele wereld! super aanhankelijk en lief, net zoals haar moeder, Kayleigh. Wij zijn dan ook erg blij met haar. December 2011

Anouk Netten
Wat een warm nest waar onze Topper Buddy uit komt. En met “warm” bedoel ik echt warm. De fokker gaat zo liefdevol met de moeder hond en tante om en liefkozen het nest optimaal. Het resulteerde in een een fántástische reu uit het 2de nestje. Topper doet zijn naam eer aan. Prachtige vacht, sterke botten, mooi scharend gebit, een echte hartenbreker! Zoek niet verder, ga voor een lieve, gezonde, gesocialiseerde hond naar Leikaspringers!! December 2011

Jacqueline Notschaele
Super fokker, we hebben uit het 1e nestje een schitterend teefje Zhela, nu 2,5 jaar oud. December 2011

Roderick Gerards
In april 2011 is er bij LeikaSpringers een netjes geboren waaruit wij onze “Sanne” hebben verkregen. Sanne geboren als “Proud Mary” is een lieve Springer, met een goed karakter en ziet er top uit! De fokker heeft ze in eerste 8 weken veel geleerd, en de pups worden gechipt en ontwormt overgedragen, waarbij netjes afscheid wordt genomen van mama. Onze Sanne is daardoor echt een schat van een Springer. Deze fokker is echt een aanrader!! December 2011

Fam. Lammerdink

Hallo ik ben Milo (Jack ) en ben geboren op 20 september 2017.  Mijn baasjes waren op zoek voor een maatje voor hun cocker spaniel. Helaas heb ik die niet leren kennen , ze hebben hem in moeten laten slapen 2 weken voordat ik bij hen kwam wonen.

Mijn baasjes hadden voor mij geboorte al kennis gemaakt met het baasje Leidy van mijn moeder. Ze waren hartelijk ontvangen door Leidy , Jazz en Pruts . Tijdens de bevalling zijn ze op de hoogte gehouden via de app en foto’s . Het duurde even voor dat ik er was , ik heb nog 2 broertjes en 5 zusjes. We hebben het daar heel gezellig gehad, er was speelgoed , muziek en altijd een speelmaatje. Leidy had alle tijd voor ons. Ze hield mijn baasjes op de hoogte via de app en op facebook elke dag een filmpje. Ook zijn ze op kraambezoek geweest. Dat was heel gezellig. Knuffelen en spelen , mijn baasjes koffie drinken en informatie uitwisselen. Na 8 weekjes hebben ze mij opgehaald om naar mijn nieuwe huis te gaan. Afscheid viel zwaar, maar zie vast en zeker mijn baasje Leidy en broertjes en zusjes nog terug. Mijn baasjes hebben ook nog heel veel informatie mee gekregen over mij en van alles wat. Erg makkelijk.

Ik heb het mijn baasjes in het begin niet makkelijk gemaakt. Voeten en kuiten waren niet veilig , dat vonden ze niet leuk . Dus ik werd bestraft . Nu gaat het goed met mij haal nog wel eens katekwaad uit , maar dat mag zeggen ze. Vinden mijn baasjes minder.

Ik ga graag wandelen , rennen en vooral met andere honden. Ook zit ik op puppy cursus daar moet ik luisteren , wat af en toe wel moeilijk is. Het duurt soms wat lang. Mijn baasjes hebben nog goed contact met Leidy , wij zijn er ook al eens geweest op de koffie . Ook gaan wij in April wandelen met Leidy en mijn broertjes en zusjes en hun baasjes. Kijk er al naar uit!

Alexander van Groenendael

Zaterdag 11 november 2017 was het dan eindelijk zo ver, we gingen onze Engelse Springer Spaniël pup Fido ophalen bij Leidy van der Velde van Leikaspringers in Lochem. Moeder Jazz had, bijgestaan door haar baasje Leidy, fantastisch voor haar 8 pups gezorgd en nu was het tijd dat het kroost het nest verliet op weg naar hun nieuwe thuis. We zijn inmiddels een week verder en we zijn al erg gehecht geraakt aan ons kleine monstertje. Voor een pup zorgen is een dagtaak die we met liefde en plezier (en soms een zucht) op ons nemen. Wat ging hieraan vooraf?
“We” zijn in ons geval geen echtgenoten of vriend en vriendin maar broer en zus met ieder zijn eigen huis. Vroeger, toen we nog bij onze ouders woonden, hebben we altijd honden gehad, meestal Boxers. We beleefden veel plezier met en aan onze honden en waren er zeer aan gehecht. Mijn zus heeft later zelf ook honden gehad, meestal Flatcoated Retrievers, en kon dat op een goede manier met haar werk combineren. Bij mij lag dat anders en dat betekent dat ik al lange tijd geen hond meer heb gehad, hoe jammer ik dat ook vond. Een hond is geen speeltje, het betekent een grote verantwoordelijkheid voor een levend wezen dat volledig van jou afhankelijk is en waarvoor je onvoorwaardelijke aanhankelijkheid terugkrijgt.
Deze zomer is de Flatcoated Retriever van mijn zus na bijna 10 jaar, overleden. Die zomer veranderde meer dingen in ons leven. Mijn zus is van baan veranderd en iets minder en geregelder gaan werken. Ook ik heb het roer omgegooid en ben nu veel meer dan ooit tevoren in staat mijn werk te plannen en maak bovendien veel minder uren. Die veranderingen boden kansen op het honden-vlak! Ik wilde heel graag een hond maar vond het nog steeds onverantwoord dat in mijn eentje te doen. Toen heb ik mijn zus voorgesteld samen een hond te nemen en volledig samen op te voeden in twee huishoudens. Soms zal de hond bij mijn zus verblijven en soms bij mij, afhankelijk van onze verplichtingen. Trainingen doen we gezamenlijk en ook hebben we hetzelfde voer, dezelfde bench, speeltjes etc. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit goed kunnen organiseren en als de hond hieraan van jongs af aan went, zal er niets aan de hand zijn.
Maar welk ras zullen we kiezen? Iets kleiner dan een Flatcoated Retriever zou fijn zijn. Wel een jachthond want die zijn goed te trainen en hebben meestal een prettig karakter. Hij moet ook niet te klein zijn, houden van flinke wandelingen, ook naast het paard van mijn zus, maar ook prettig zijn als huishond. In ons geval moet het een allemansvriendje zijn en niet te veel hechten aan één persoon of huis. Na veel speur- en zoekwerk, kwamen we toen uit bij de Engelse Springer Spaniël van de showlijn. Dat was geregeld.
Toen moesten we een fokker uitzoeken. Ik heb alle websites bekeken en mij trok de website van Leikaspringers het meeste aan. De grote liefde voor Engelse Springer Spaniëls spatte ervan af en Leidy organiseert elk jaar een Leikaspringerwandeling met de honden die door haar zijn gefokt. Daaruit sprak een grote, blijvende betrokkenheid met de door haar gefokte honden. Vervolgens hebben we een afspraak gemaakt om kennis te maken met Leidy in België, waar zij oppaste op een Springer die door haar was gefokt. Wij wilden weten wie Leidy is, niet minder belangrijk, Leidy wilde ook weten wie wij zijn, want zij geeft een pupje niet zo maar aan elke willekeurige voorbijganger af! Ook konden we de prachtige moeder Jazz bewonderen, die in verwachting was en waarvan net echo’s waren gemaakt. De dag na die eerste ontmoeting in België hebben mijn zus en ik de knoop doorgehakt, we gaan samen het avontuur aan, we nemen een Engelse Springer Spaniël en het liefst van de zwangere Jazz. Leidy plaatste ons op de lijst.
Toen begon het lange wachten! Vreselijk langzaam kan de tijd soms gaan. Op 20 september 2017 werd Jazz moeder van 8 gezonde pups. We konden nog kiezen uit reu of teef en kozen uiteindelijk voor een reu zonder duidelijke reden. Leidy hield ons steeds goed op de hoogte met filmpjes en foto’s die gedeeld werden via Facebook. Bijna elke ochtend stond er weer een andere filmpje online en zo konden we de ontwikkeling van de pupjes goed volgen. Tweemaal zijn we op pup-bezoek geweest en konden we het nestje bewonderen en de pupjes vasthouden en aaien. Geweldige bezoeken waren dat, waar Leidy de tijd voor nam terwijl zij ook haar handen vol had met een dergelijk groot nest. De pupjes verblijven in de huiskamer van Leidy en nemen letterlijk het huis over. Gelukkig besteedt zij volop aandacht aan de socialisatie van de jonge honden en komen er kinderen langs die met de pupjes spelen en gaan ze naar buiten. Dit alles vormt een perfecte voorbereiding op het echte hondenleven.
En toen was het 11 november en zette Fido zijn eerste stap in mijn huis, waar mijn zus een paar dagen logeerde zodat onze puppy aan ons beiden kon wennen. Het is een heerlijke hond, vrolijk, at meteen en was ook meteen gewend aan zijn bench. Je komt die eerste dagen ogen en handen tekort maar iedere keer smelt je weer als je het hondje ziet. Nu is Fido bij mijn zus en straks volgt de eerste kennismaking met haar paard! Ik ben benieuwd.
Emilie en Alexander van Groenendael.

Jacqueline en Sjaak Jansen

Ik had ooit tegen marijke schrama gezegd als mitch van de leikaspringers vader zou worden ik dan wel een pup zou willen.Ik kwam marijke tegen op de markt zij vertelde mij dat ze het weekend met mitch naar leidy zou gaan en mitch jess zou dekken en of ik dan nog een pup wilde.moest er even over na denken maar het mij toch op de lijst bij leidy gezet voor en pupje.Jammer genoeg is het met mitch niet gelukt.
Dus werd er weer gebruik gemaakt van de reu van het 1e nest.
Leidy vroeg of ik op de lijst bleef staan, ja als je al een beetje op een pup gerekend had hebben wij ons toch op de lijst laten staan maar wij wilde dit keer wel een zwart wit hondje een teefje.
Na 3 bruine reutjes van jongs af aan en 2 bruine teefjes van af 6 jaar.
20 sept 2017 kregen we bericht van leidy dat de pups geboren waren en dat er een zwart wit teefje bij was.
Dan is het bijna dagelijks genieten van de foto’s en filmpjes die leidy op haar facebook zet.
Wij kregen op een gegeven moment een hondje in de gaten het was zwart met veel wit we wisten niet of het een reutje of teefje was.Wij mochten 22okt een hondje komen uit zoekenbij leidy. Het zwart met veel wit viel ons weer op en leidy vertelde dat het een teefje was en nog niet besproken. Leidy had haar de naam Pretty Posh gegeven en bij ons heet ze Misty. O wat genieten wij van haar.
Misty woont bij ons met 2 oude bruine engelse springers een reu fedor en een teef twister.
Ze slaapt veel naast fedor ze plaagt hem ook het meest hij is echt een sulletje en dat neemt zij waar, twister die tolereert niet alles en daar weet ze ook mee om te gaan.
En wat kijken we uit naar de leikaspringers wandelingen en hopen dan Misty haar broertjes en zusjes te zien.

Arie Jose en Femke Bronmeijer

Onze Pam kwam in de zomer van 2016 in het gezin. Haar naam doet haar goed, want wat is ze mooi en kan ze zich gedragen als een prinses. Pam is een sociale hond die het vooral heerlijk vind om in de ochtend een grote wandeling te maken met al haar maatjes in het park of met mama Jazz en vriendin Pruts in het bos. Naast dat ze sociaal is, is het een echte familie hond. Ze wilt overal bij zijn en het liefst heel de dag knuffelen.Haar bijnaam monster, want we hebben tot nu toe nog maar twee speeltjes gevonden die ze niet gesloopt heeft. Gelukkig is ze tegen iedereen lief en zacht.Het leukste moment tot nu toe, dat ze in de ochtend toen we beneden kwamen op een stoel aan de keukentafel zat. Oftewel een hond die niet meer uit het gezin is weg te denken.